Wanneer ben ik in onderhandeling?

Wanneer ben ik in onderhandeling?

Wanneer u geïnteresseerd bent in een woning, komt er veel op u af. Dat u wilt weten wanneer u nou daadwerkelijk in onderhandeling bent is een heel logische vraag. Wij leggen dit graag aan u uit.

Het moment dat er sprake is van onderhandeling
Sommige mensen denken dat ze in onderhandeling zijn zodra ze een bod hebben uitgebracht. Dit is onjuist. U bent namelijk pas echt in onderhandeling wanneer de tegenpartij een reactie heeft uitgebracht op uw bod. Houdt u er dus rekening mee dat wanneer de verkoopmakelaar aangeeft het bod met de verkopende partij bespreekt, dat dit nog niet inhoudt dat u in onderhandeling bent. U dient nog even geduld te hebben. Zodra de verkopende partij aan u laat weten wat ze van het bod vinden is er sprake van onderhandeling. Dan mag u een tegenbod verwachten. En is de onderhandeling gaande.

Geduld is een schone zaak
Het kan een aantal dagen duren voordat de verkopende partij met een reactie komt. Deze dagen kunnen best spannend zijn. U heeft uw zinnen gezet op de woning en u wilt graag zo snel mogelijk bericht ontvangen. In deze situatie geldt dus echt; geduld is een schone zaak. Mocht de verkopende partij met een tegenbod komen, mag u ook de tijd nemen om er zorgvuldig over na te denken. U koopt immers niet dagelijks een woning.

Laat u adviseren door onze makelaar

Onze makelaars begrijpen ontzettend goed dat u met vele vragen zit. Schroom niet om deze vragen te stellen aan uw makelaar. Heeft u op dit moment een vraag? Neem dan gerust contact op met onze makelaars.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Amsterdam?