Mag een aankoop doorgaan als er onderhandeld wordt?

Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er over een bod onderhandeld wordt?

Zodra u een woning op het oog heeft, begint een spannende periode. Gaat de verkopende partij akkoord met uw bod? Zijn er nog andere gegadigden? Wij begrijpen goed dat u graag op de hoogte wilt zijn en wilt weten of een makelaar door mag gaan met bezichtigingen als u al een bod op een woning heeft uitgebracht. Hieronder leest u het antwoord op uw vraag.

Een onderhandeling hoeft niet te leiden tot verkoop

Een makelaar mag doorgaan met bezichtigingen wanneer er onderhandelingen plaats vinden over een uitgebracht bod. Dit mag, omdat een bod niet tot een verkoop hoeft te leiden. In sommige gevallen wil een verkopende partij ook graag weten of er nog andere geïnteresseerden zijn.

Een makelaar maakt kenbaar dat de woning ‘onder bod’ is

Indien er een bod is uitgebracht op de woning, mag er dus doorgegaan worden met bezichtigingen. Onze makelaars zullen wel kenbaar maken aan belangstellenden dat er al een bod is uitgebracht. In de makelaardij noemt men de woning dan ‘onder bod’. Belangstellenden mogen ook een bod uitbrengen. Echter zal de makelaar eerst de onderhandeling afronden met de eerste geïnteresseerden. Is de onderhandeling beëindigd en de woning is niet verkocht? Dan neemt de verkopende partij het volgende bod in overweging.

 Een makelaar geeft geen informatie over voorgaande biedingen

Bent u geïnteresseerd in een woning dat al ‘onder bod’ is, dan zult u wellicht willen weten welk bod er op de woning is uitgebracht. Onze makelaars zullen deze informatie niet met u delen. Dit wordt niet met u gedeeld om overbieden te voorkomen. U dient een bod uit te brengen op de woning waar u zich goed bij voelt en voor u financieel haalbaar is.

Laat u adviseren door onze makelaar

Heeft u nog onbeantwoorde vragen? Schroom niet om contact op te nemen met onze makelaars. Onze professionele makelaars uit de omgeving van Amsterdam staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Amsterdam?