Moet ik de woning krijgen wanneer ik de vraagprijs bied?

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Indien u een woning heeft gevonden dat helemaal aan uw wensen voldoet en u besluit de vraagprijs te bieden. Bent u er dan zeker van dat de verkopende partij de woning aan u verkoopt? Lees hieronder het antwoord.

Het bieden van de vraagprijs geeft u geen garantie
Biedt u de vraagprijs, dan is het nog niet zeker dat de verkopende partij akkoord gaat. Een vraagprijs kunt u zien als een uitnodiging van de verkopende partij om een bod uit te brengen. Het kan dus zo zijn dat u een tegenbod van de verkoopmakelaar krijgt.

Meerdere factoren spelen een rol bij verkoop van een woning

Er komt veel bij kijken wanneer u een woning wilt kopen of verkopen. Er moeten allerlei zaken met elkaar afgestemd worden. Hieronder leest u een opsomming van factoren die meespelen bij een definitieve verkoop van een woning;

  • De vraagprijs; beide partijen moeten het eens zijn met de prijs.
  • Financiering; de prijs van de woning is door beide partijen geaccepteerd. Hierna is het van belang dat de aankopende partij de financiering rond krijgt.
  • Datum van overdracht; beide partijen moeten een geschikt moment vinden van overdracht.

Zoals u kunt lezen zijn er vrij veel zaken van belang bij een uiteindelijke verkoop van een woning.

Laat u adviseren door onze makelaar

Heeft u uw droomwoning gevonden, maar weet u niet goed hoe u de onderhandeling aan moet gaan? Neem dan geen onnodige risico’s en schakel de hulp in van onze makelaars. Zij kennen de branche en helpen u zorgvuldig. Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Amsterdam?